|
WaKan Project Website Forums about WaKan and Japanese & Chinese language
|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Ondras Guest
|
Posted: Thu Sep 29, 2005 5:26 am Post subject: Věnuje se někdo Čínštině ve Wakanu? |
|
|
Ahoj
Promiňm, ale neumím dobře anglicky. Zajímalo by mě zda se ještě někdo věnuje čínštině ve Wakanu. Je tu velmi málo připomínek a námětů. Není to snad jazykovou barierou? |
|
| Back to top |
|
 |
wakan Site Admin
Joined: 18 Oct 2003 Posts: 920 Location: Prague, Czech Republic
|
Posted: Mon Oct 17, 2005 10:00 am Post subject: |
|
|
Myslím že ani ne Wakan prostě nabízí o hodně víc funkcí pro jp, takže bych odhadl, že asi 80% lidí používá Wakan pro jp. Není to ani tak, že bych na čínštinu kašlal, ale prostě nevím kde sehnat databáze v takovém rozsahu jako pro jp.
Konkrétně bych potřeboval:
1. pořádný slovník (CEDICT je slabý)
2. ukázkové věty
3. DB pořadí tahů
4. DB pro hledání znaků podle "kusů"
Kdybys o něčem věděl, budu dost vděčný  |
|
| Back to top |
|
 |
ondras Guest
|
Posted: Tue Oct 18, 2005 9:58 am Post subject: |
|
|
To je možné, ale mě Wakan ušetřil 90% procent práce. Neznám jiný program, který by lépe splňoval moje potřeby (aspoň ještě o něm nevím). Wakan se dá dobře používat pro učení znaků, slovíček je nedocenitelný při překládání textů z Internetu, velice mi usnadnil psaní dopisů s čínskými kamarády, proto mě mrzí že vývoj jeho čínské části trochu stagnuje.
Já ačkoliv pracuji s počítači, vůbec nerozumím způsobu jeho programování a tak nevím, kde začínají chyby Wakanu a kde dalších složek, jako slovníků a pod.
Sám jsem si pře?ukal jednu učebnici čínštiny do Wakanu a celý čínsko český slovník. A těchto věcí dnes a deně využívám.
Co bych potřeboval?
Dobře zatím neexistuje obsáhlejší slovník, nešlo by tedy vkládat nové věci do CEDICT a tím ho rozšiřovat. (dívám se na to z pohledu češtiny)
Narazil jsem na spoustu chyb při vyhledávání, ale právě neznalost vnitřních struktur CEDICT a wakanu nevím kde je chyba.
Jsem i ochoten některé ukázkové věty pře?ukat do wakanu (čínsko-české)
Všecho jde, ale nejdřív musí být nástroje pro vytváření těchto DB. A jestliže to bude volně přístupné, myslím si, že mnoho lidí pomůže. |
|
| Back to top |
|
 |
wakan Site Admin
Joined: 18 Oct 2003 Posts: 920 Location: Prague, Czech Republic
|
Posted: Tue Oct 18, 2005 10:44 am Post subject: |
|
|
| CEDICT je volně přístupný (http://www.mandarintools.com/cedict.html) a lze do něj cokoli doplnit. Výsledný soubor je možné naimportovat přímo Wakanem, a nebo ho můžu zkonvertovat já. |
|
| Back to top |
|
 |
ondras Guest
|
Posted: Wed Oct 19, 2005 7:50 am Post subject: |
|
|
Takové nakopnutí jsem potřeboval
vyexportoval jsem si svoje slovíčka, v editoru změnil strukturu jako v cedict, a opět překonvertoval na dic. Všecho v pořádku až na některé české znaky.
Nevíš jak to vyřešit? |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|